Home Over mij Projecten Contact
oeps... mijn media server is offline, probeer het over een uurtje opnieuw.

TTA viruskenner


Joeri Geuzinge

viruskenner is het derde project dit jaar en is opgegeven door Cirion Foundation. Deze stichting houdt zich bezig met preventiemodellen tegen virus epidimiën over de hele wereld. Ook doen zij aan educatie over het gevaar van virusinfecties en hoe je je er tegen moet beschermen.
Wij hebben als opdracht gekregen dat we een onderzoek moeten doen naar welke virussen een gevaar vormen voor de gezondheid een groot risico hebben op uitbaraken in de nabeie toekomst. We moeten onder andere opleveren wat de huidige preventie modellen zijn, of het te voorspellen is wanneer er een uitbraak is en of de kans groot is dat er epidimiën en/of pandemiën aankomen.
Aan ons is de taak om een preventieadviesd te geven op basis van een risicoanalyse van een mogelijke uitbraak, verder wordt er ook verwacht dat we hier een preventieprotocol bij leveren dat gevolgd moet worden.


Het verloop


Onze transmissieroute en het virus dat we daarbij hebben gekozen

We hebben als transmissieroute "Voedsel en water" gekregen, het virus dat we daarbij hebben gekozen is het Norovirus.
Het Norovirus is een virus dat een voedselinfectie en diarree veroorzaakt. Ieder jaar sterven er alleen al een miljoen kinderen aan diarree en meer dan een vierde van die slachtoffers is door het Norovirus.


Ons idee

Om een epidimie te voorkomen moeten mensen weten waar ze aan toe zijn en door informatue te verspreiden voorkom je dat mensen onwetend elkaar infecteren. Toen stelden wij ons de vraag "Wat is een medium waarmee je veel mensen kunt bereiken?" waar het antwoord Smartphones op is.


Hoe zijn wij verder gegaan

Omdat ook in ontwikkelingslanden Smartphones veel gebruikt worden dachten wij dat het slim was om een app te maken waarmee je informatie kan verspreiden.

De app

Onze app moest multifuctioneel worden, het was ons doel om er voor te zorgen dat je niet alleen de app kon gebruiken als je wou weten wat het Norovirus was maar dat je hem kon gebruiken voor vrijwel alle virussen waar wat over te vertellen is.
Onze app heeft verschillende functies, namelijk je kan er informatie in vinden over verscheidene virussen (waaronder het Norovirus), je kan de app gebruiken om ziekehuizen te vinden in jouw buurt voor als je denkt dat je ziek bent en er zit ook een functie ingebouwd waarmee je meteen een afspraak kan maken en is door mij een functie in gecodeerd waarmee je door je symptomen in te voeren kon vinden waar je moglik last van hebt.

oeps... mijn media server is offline, probeer het over een uurtje opnieuw.