Het
Minikeuzeproject
Het
Minikeuzeproject
Opdrachtgever: Kluver
Over de opdracht

Het Minikeuzeprojecthoud in dat je geen opdracht krijgt van school maar zelf op zoek moet naar een opdrachtgever en samen met een of twee klasgenoten een groepje moet vormen om deze uit te voeren.

Wij hebben als opdracht genomen om de website van dansschool Kluver opnieuw te bouwen en te renoveren.

De bedoeling is dat deze site er voor zorgt dat voor leden het makkelijker is om te navigeren en om mogelijke klanten aan te trekken.

Mijn groepsgenoten in dit project zijn Nova Kremers en Katja Baauw

De vernieuwe site zal waarschijnlijk begin juni online gaan

Onze groepssite

Ontwikkelingsplan: Ik wil dit project gaan werken aan verschillende vaardigheden, ik wil beter worden in het plannen van mijn taken en ik wil graag mijn probleemanalyse verbeteren zodat ik op tijd klaar ben en makkelijker problemen kan oplossen.

Competenties CB: Planning & EC: Probleemanalyse.

Het Eindresultaat

Het resultaat: Na weken aan de website te hebben gewerkt zijn wij klaar met een website die helemaal gericht is op flexibiliteit in apparaat waardoor hij zowel werkt op pc / desktop als op laptop en telefoon, daarnaast zijn wij zelfs zo ver gegaan om er voor te zorgen dat een deel van de paginas werken op 6K UHD televisies en op verschillende Smart-Watches.

Wat was de taakverdeling: Omdat Katja en Nova graag meer wilden leren over HTML * heb ik me open gesteld voor vragen vanaf hun kant over de HTML * en mij zelf zo veel mogelijk bezig gehouden met de andere dingen als het design en de PHP van de ledenomgeving.

Een van de dingen waar ik dit project beter in wou worden was CSS ** , ik wou onafhankelijk worden van anderen die zelf CSS stylesheets distribueerde en zelf in staat zijn om het maken.

Heb ik mijn Competenties en doelen gehaald? Hier is een link naar mijn STARR en mijn doel om beter te worden in CSS is ook bereikt, ik kan nu zelf Selectors, ID Selectors en CLASS selectors maken en gebruiken.

Wat zijn HTML, CSS en JavaScript

* HTML is de meest gebruite taal om aan te geven wat er in een webpagina moet (tekst, foto's, video's etc.). Wikipedia pagina over het onderwerp.

** CSS wordt gebruikt om te veranderen hoe elementen in een pagina et uit zien. Of de tekst geel of rood is, of de foto een grote of een kleine rand heeft enzovoort Wikipedia pagina over het onderwerp.

*** JavaScript wordt gebruikt om te veranderen hoe elementen zich gedragen, bijvoorbeeld als er op een knop wordt gedrukt verschijnt een foto en als op een andere knop wordt gedrukt verdwint deze weer. Wikipedia pagina over het onderwerp.